• We hebben vooral dringend behoefte aan jongens- en herenkleding!
  • Op dit moment hebben we een innamestop voor dameskleding!

NIEUWS

Actie Kledingbank en FC Ommen groot succes!

Vorige week organiseerde de Kledingbank Ommen in samenwerking met FC Ommen een kledinginzamelingsactie. Bij de Kledingbank in Ommen is dringend behoefte aan jongens- en herenkleding en met deze actie bij de Ommer voetbalclub is hier goed gehoor aan gegeven.

De kledinginzamelingsactie heeft de verwachtingen overtroffen! Zowel leden van de voetbalclub als lokale inwoners wisten sportpark Westbroek te vinden en doneerden één of meerdere zakken met kleding. In totaal is er ruim vier containers vol met jongens-, heren- en sportkleding ontvangen. De ingezamelde kleding zal worden verdeeld onder de vele gezinnen die de komende tijd bij de Kledingbank komen.

Deze actie draagt bij aan het vergroten van de saamhorigheid binnen onze gemeente en helpt mensen in moeilijke tijden. De Kledingbank Ommen en FC Ommen bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze actie.

1 november 2023


Inzameling jongens- en herenkleding bij FC Ommen voor de
Kledingbank Ommen

Goed nieuws! In samenwerking met FC Ommen bieden we een geweldige mogelijkheid om jongens- en herenkleding in te zamelen voor de Kledingbank. Wij merken in onze kledinguitgifte dat er een dringende behoefte is aan deze kledingitems, en dankzij de ondersteuning van FC Ommen hopen we op de manier meer kleding in te zamelen. FC Ommen wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid voor de gemeenschap van Ommen tonen en werkt graag aan deze actie mee.

Waar en wanneer kun je de kleding doneren?
Van 16 t/m 21 oktober hebben we een speciale kledingcontainer opgesteld in het clubgebouw “Weerkomm’n” van FC Ommen op Sportpark Westbroek in Ommen. Je kunt je kleding op de volgende tijden in deze container deponeren:
* Maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur
* Zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur
We moedigen iedereen aan om hun kasten door te nemen en eventuele kleding, die niet meer nodig is naar deze locatie te brengen. Of het nu gaat om een paar items of een hele zak vol, elke donatie helpt!

Wat kan je inbrengen?
We zijn vooral op zoek naar jongenskleding vanaf maat 116 en herenkleding en o.a. casual –en joggingbroeken; sportkleding; shirts (korte en lange mouw); truien/sweaters; vesten en sneakers/sportschoenen. Voor alle kleding geldt dat ze in goede staat moeten zijn (geen gaten/vlekken/kapot) en dus geen afgedragen items.

Help ons het verschil te maken
Met jouw hulp kunnen we de Kledingbank bevoorraden en ervoor zorgen dat iedereen in onze gemeenschap toegang heeft tot essentiële kleding. Namens de Kledingbank Ommen en FC Ommen hartelijk dank voor je steun!

4 oktober 2023

 


Wethouder Jaspers Faijer bezoekt  Kledingbank Ommen

Wethouder van de gemeente Ommen, de heer Bart Jaspers Faijer heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan de Kledingbank Ommen. Dit bezoek had als doel inzicht te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden en de positieve impact van de Kledingbank op de lokale gemeenschap.

Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een korte rondleiding en sprak hij met vrijwilligers van de Kledingbank. Belangrijke gesprekspunten waren het huidige aantal cliënten, de huidige locatie van de Kledingbank, subsidiemogelijkheden en andere relevante zaken.

“De betrokkenheid van de heer Jaspers Faijer was duidelijk voelbaar”, zegt Margaret Otten, voorzitter van de Kledingbank. "We hebben een goed gesprek gevoerd over het ontstaan van de Kledingbank en de ontwikkelingen de afgelopen twee jaar. Daarnaast is ook gesproken over de mogelijkheden tot samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, vooral in het kader van het vinden van een geschiktere locatie."

De Kledingbank Ommen heeft een belangrijke functie in de gemeenschap door het beschikbaar stellen van kleding aan hen die dat het meest nodig hebben. Daarnaast is er een nadruk op duurzaamheid door het stimuleren van hergebruik en het verminderen van verspilling. Dit bezoek benadrukt het belang van een nauwe samenwerking tussen de lokale overheid en maatschappelijke organisaties.

29 september 2023