NIEUWS


Word vrijwilliger bij de Kledingbank Ommen!

Ben je op zoek naar een zinvolle manier om iets te doen voor de gemeenschap in Ommen? Overweeg dan om vrijwilliger te worden bij de Kledingbank Ommen! Als vrijwilliger bij de Kledingbank speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van mensen in nood en het bevorderen van duurzaamheid.

Wat ga je doen?

  • Sorteren van kleding; help ons bij het sorteren van gedoneerde kledingstukken, zodat we onze cliënten een gevarieerde en overzichtelijke selectie kunnen bieden.
  • Ondersteuning van cliënten; biedt onze cliënten een warm welkom en ondersteuning bij het vinden van kleding.
  • We werken altijd met een groep van drie of vier personen en nemen de tijd om gezellig een kopje koffie/thee te drinken.

Wat hebben we nodig?

  • Per twee weken, ben je minimaal 3 uur beschikbaar (meer altijd mogelijk), eventueel flexibel in te zetten.
  • Je bent (deels) aanwezig bij de Kledingbeurs (twee keer per jaar op zaterdag van 10.00-14.00 uur).
  • Je bent fysiek in goede conditie en weet van aanpakken.
  • Respectvol en vriendelijk naar onze cliënten.

Wil je deel uitmaken van ons team? Neem dan contact met ons op via de mail info@kledingbankommen.nl of via het contactformulier op onze website. We hopen je snel te  ontmoeten en samen een verschil te maken!


Succesvolle kledingbeurs door Kledingbank Ommen

De speciale kledingbeurs georganiseerd door Kledingbank Ommen op zaterdag 3 februari was een groot succes. Met meer dan 200 bezoekers die de weg vonden naar de locatie aan de Chevalleraustraat, was het een geslaagd evenement.

Van 10.00 tot 14.00 uur konden bezoekers snuffelen tussen tweedehands herfst- en winterkleding voor zowel volwassenen als kinderen. Hoewel alleen contante betaling mogelijk was, leek dit geen belemmering te vormen voor de enthousiaste koopjesjagers. Uiteraard zorgden ook de zeer lage prijzen voor lege rekken aan het eind van de middag.

De Kledingbank Ommen, die zich op de eerste verdieping van de bibliotheek Ommen bevindt, had deze beurs opgezet met een duidelijk doel: ruimte maken voor de voorjaars- en zomercollectie. Maar het ging niet alleen om het creëren van ruimte. De opbrengst van de beurs wordt gebruikt voor de aanschaf van essentiële artikelen. 

De reacties van de bezoekers waren positief, vooral door de goede organisatie en gastvrije sfeer. "Het is geweldig om te zien hoeveel mensen hier op afkomen en hoe iedereen iets vindt dat bij hen past," zei Margaret Otten, voorzitter van de Kledingbank Ommen. De volgende kledingbeurs zal na het zomerseizoen weer plaatsvinden. 

4 februari 2024


Kledingbank Ommen organiseert kledingbeurs voor iedereen

De Kledingbank Ommen organiseert op zaterdag 3 februari een speciale kledingbeurs, waar iedereen van harte welkom is. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur bij de Kledingbank Ommen aan de Chevalleraustraat 8 (1e verdieping van bibliotheek Ommen, lift aanwezig) in Ommen.

Tijdens deze kledingbeurs is er de mogelijkheid om tweedehands winterkleding voor volwassenen en kinderen aan te schaffen vanaf één euro. Alleen contante betaling is mogelijk, er is geen mogelijkheid om te pinnen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en op deze manier bij te dragen aan duurzaamheid.

Ruimte maken voor voorjaars- en zomercollectie
Het belangrijkste doel van deze beurs is om ruimte te maken voor de voorjaars- en zomercollectie. Daarnaast zal de opbrengst van de beurs ten goede komen aan onze cliënten en wordt gebruikt voor de aanschaf van essentiële artikelen. 

15 januari 2024


Nieuwjaarsborrel / afscheid Lummy


Afgelopen week hebben we met onze vrijwilligers een gezellige nieuwjaarsborrel gehad bij Café de Herberg in Ommen. Tijdens onze borrel hebben we ook even stilgestaan bij het afscheid van Lu
mmy Boer. Lummy is al vrijwilligster vanaf het eerste uur en altijd zeer betrokken bij de Kledingbank.  Nogmaals heel veel dank voor je inzet Lummy!

12 januari 2024


Goed nieuws - donatie NGK 

We zijn enorm dankbaar voor de gulle donatie die we afgelopen jaar hebben ontvangen van de NGK (Nederlands Gereformeerde Kerk Ommen). Dankzij hun vrijgevigheid hebben we een gloednieuw stoomapparaat kunnen aanschaffen waardoor we de kleding voor onze cliënten nog mooier kunnen presenteren. We willen de kerk en iedereen die heeft bijgedragen aan deze donatie hartelijk bedanken. 

4 januari 2024


Actie Kledingbank en FC Ommen groot succes!

Vorige week organiseerde de Kledingbank Ommen in samenwerking met FC Ommen een kledinginzamelingsactie. Bij de Kledingbank in Ommen is dringend behoefte aan jongens- en herenkleding en met deze actie bij de Ommer voetbalclub is hier goed gehoor aan gegeven.

De kledinginzamelingsactie heeft de verwachtingen overtroffen! Zowel leden van de voetbalclub als lokale inwoners wisten sportpark Westbroek te vinden en doneerden één of meerdere zakken met kleding. In totaal is er ruim vier containers vol met jongens-, heren- en sportkleding ontvangen. De ingezamelde kleding zal worden verdeeld onder de vele gezinnen die de komende tijd bij de Kledingbank komen.

Deze actie draagt bij aan het vergroten van de saamhorigheid binnen onze gemeente en helpt mensen in moeilijke tijden. De Kledingbank Ommen en FC Ommen bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze actie.

1 november 2023


Inzameling jongens- en herenkleding bij FC Ommen voor de
Kledingbank Ommen

Goed nieuws! In samenwerking met FC Ommen bieden we een geweldige mogelijkheid om jongens- en herenkleding in te zamelen voor de Kledingbank. Wij merken in onze kledinguitgifte dat er een dringende behoefte is aan deze kledingitems, en dankzij de ondersteuning van FC Ommen hopen we op de manier meer kleding in te zamelen. FC Ommen wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid voor de gemeenschap van Ommen tonen en werkt graag aan deze actie mee.

Waar en wanneer kun je de kleding doneren?
Van 16 t/m 21 oktober hebben we een speciale kledingcontainer opgesteld in het clubgebouw “Weerkomm’n” van FC Ommen op Sportpark Westbroek in Ommen. Je kunt je kleding op de volgende tijden in deze container deponeren:
* Maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur
* Zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur
We moedigen iedereen aan om hun kasten door te nemen en eventuele kleding, die niet meer nodig is naar deze locatie te brengen. Of het nu gaat om een paar items of een hele zak vol, elke donatie helpt!

Wat kan je inbrengen?
We zijn vooral op zoek naar jongenskleding vanaf maat 116 en herenkleding en o.a. casual –en joggingbroeken; sportkleding; shirts (korte en lange mouw); truien/sweaters; vesten en sneakers/sportschoenen. Voor alle kleding geldt dat ze in goede staat moeten zijn (geen gaten/vlekken/kapot) en dus geen afgedragen items.

Help ons het verschil te maken
Met jouw hulp kunnen we de Kledingbank bevoorraden en ervoor zorgen dat iedereen in onze gemeenschap toegang heeft tot essentiële kleding. Namens de Kledingbank Ommen en FC Ommen hartelijk dank voor je steun!

4 oktober 2023

 


Wethouder Jaspers Faijer bezoekt  Kledingbank Ommen

Wethouder van de gemeente Ommen, de heer Bart Jaspers Faijer heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan de Kledingbank Ommen. Dit bezoek had als doel inzicht te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden en de positieve impact van de Kledingbank op de lokale gemeenschap.

Tijdens het bezoek kreeg de wethouder een korte rondleiding en sprak hij met vrijwilligers van de Kledingbank. Belangrijke gesprekspunten waren het huidige aantal cliënten, de huidige locatie van de Kledingbank, subsidiemogelijkheden en andere relevante zaken.

“De betrokkenheid van de heer Jaspers Faijer was duidelijk voelbaar”, zegt Margaret Otten, voorzitter van de Kledingbank. "We hebben een goed gesprek gevoerd over het ontstaan van de Kledingbank en de ontwikkelingen de afgelopen twee jaar. Daarnaast is ook gesproken over de mogelijkheden tot samenwerking met andere maatschappelijke organisaties, vooral in het kader van het vinden van een geschiktere locatie."

De Kledingbank Ommen heeft een belangrijke functie in de gemeenschap door het beschikbaar stellen van kleding aan hen die dat het meest nodig hebben. Daarnaast is er een nadruk op duurzaamheid door het stimuleren van hergebruik en het verminderen van verspilling. Dit bezoek benadrukt het belang van een nauwe samenwerking tussen de lokale overheid en maatschappelijke organisaties.

29 september 2023